Hvorfor er det svært at finde billige tandlæger i Danmark?

 1. Erfaring og effektivitet
  En tandlæge prisfastsætter som regel på basis af materialeomkostninger og den tid behandlingen vil tage. Er tandlægen erfaren arbejder han typisk hurtigere og kan derfor gøre et godt stykke arbejde billigere. En billig tandlæge er i høj grad afhængig af sit hold. Jo bedre samarbejdet fungerer imellem tandlægen og teamet jo mere effektivt kan der arbejdes og det afspejler sig i klinikkenstandlægepriser.
   
 2. Klinikkens standard
  Omkostningsniveauet fortandklinikker kan variere meget - fx kan en kvalitetsrigtig brugt tandlægestol købes for 1/5 af nyprisen. Ligeledes kan klinikkens skabe til instrumenter og indretning købes i Ikea til 1/10 af prisen sammenlignet med de specialdesignede skabe som dentalfirmaerne sælger. Den form for udgifter giver i sidste ende patienten en mere luksuriøs oplevelse som patienten selv må betale for, men ikke en bedre tandbehandling.
   
 3. Geografisk beliggenhed
  Du betaler for postnummeret og central beliggenhed - fx kan den månedlige huslejeomkostning være 30.000 kr. højere for en tandlæge end en anden.
   
 4. Billigere indkøb
  Nogle tandlæger køber billigere materialer i udlandet til en tredjedel af prisen. En del af den besparelse gives typisk videre til kunden.
   
 5. Højt lønniveau
  Danmark er et dyrt land at drive tandklinik i - fx ligger lønniveaet for en klinikassistent næsten dobbelt så højt som for en rengøringsassistent.
   
 6. Kompleksitet
  Tandlæger sælger ikke standardvarer. For eksempel kan det tage alt fra et kvarter til to timer at operere en tand ud. Det faktum gør det vanskeligt at etablere et klart grundlag forsammenligning.
   
 7. Flere behandlingsmuligheder
  Et problem kan have forskellige behandlingsmuligheder hvoraf nogle er billigere end andre. Hver tandlæge vil komme med sin subjektive vurdering. Som kunde skal man forholde sig kritisk overfor tandlægens vurdering da den kan være farvet.
   
 8. Indviklet prisfastsættelse
  Mens nogle ydelser er til faste tandlægepriser kan tandlægen stort set selv vælge en pris for andre. Dertil kommer at pris og kvalitet ikke nødvendigvis hænger sammen i tandlægeverdenen.
   
 9. Umoden sammenligningsfunktionalitet
  Som det er i dag hjælper diverse søgeagenter ikke til at finde de billige tandlæger. Selv det bedste værktøj til sammenligning af tandlægepriser kan virke ubrugeligt særligt pga. brug af til-fra priser.
   
 10. Lav konkurrence
  Tandlægebranchen er historisk set konservativ, uigennemskuelig og ikke specielt konkurrencepræget. Konkurrencesituationen ændrer sig ikke til det bedre isoleret set for Danmark, da flere tandlæger vil gå på pension i den nærmeste fremtid end nye vil komme til fra landets tandlægehøjskoler. I de seneste år har konkurrencen udefra dog presset danske tandlæger - 3% af danskerne har allerede besøgt en billig tandlæge iudlandet og man ser polske tandlæger arbejde til discountpriser i Danmark.

 

 

 

 

 

 

Bliv henvist gratis til en billig og dygtig dansk tandlæge i dag på en af følgende måder: 

A) Ring eller SMS til os på:

B) Send en e-mail til mail@minus25.dk

C) Eller udfyld denne formular

Vilkår og betingelser accepteres ved afsendelse.

Har du yderligere spørgsmål om billige tandlæger så kontakt gerne minus25.dk